Vinter camping – stadig populært

Vinter camping – stadig populært

Vinter camping i skurvogn eller container, et godt valg for mange.Selvom sneen daler ned og temperaturen har sneget sig under frysepunktet, så er der alligevel mange af os som vælger at tage på camping. Vinter camping lyder måske temmelig besværligt og koldt, men faktisk er det ofte noget mere hyggeligt at sidde og hygge i en varm campingvogn eller telt, med en varm kop kakao og godt selskab. Tager man ud på den lokale camping plads, en dag som denne med 10cm sne og minus 5 grader, så er det første man får øje på de mange tomme pladser. Kigger man lidt grundigere efter ser man et par tomme campingvogne som blot står der fast. Kigger man endnu mere grundig efter, så kan man være heldig at få øje på vinter campisterne. Selvom de ikke er mange, så er der alligevel en del af os som vælger at skifte ski ferien ud med en hyggelig camping ferie her i Danmark. Personligt syntes jeg at det ofte er mere hyggeligt om vinteren.. man er lidt mere begrænset i sine muligheder, og derfor kommer man hinanden mere ved, og stemningen har det med at blive betydelig bedre.

Husk det rigtige udstyr

Har man ikke pakket det rigtige udstyr sammen, så kan det hurtigt blive en kold fornøjelse, og gå fra at være en hyggelig og afslappende ferie, til et rent mareridt. Noget som en hel del af os har prøvet, og en af grundene til at mange campister, bestemt ikke tager på vinter camping igen. Planlægger man tingene rigtigt, og husker man at pakke de essentielle ting, som varmt tøj, herunder skitøj, uldsokker, hue og handsker.. noget nød mad, hvis det skulle sne så meget man ikke lige kan køre hen efter noget, masser af kakao og et par flasker god rødvin, så fungere tingene pludseligt meget bedre. Det kan også være en rigtig god ide at have en ekstra flaske gas, ud over hvad man ellers ville tage med, samt en lille nød generator. En sne skovl og nogle ekstra tæpper er også altid en ting man bør huske. Husk også at medbringe nogle briketter eller brænde, hvis der skulle opstå mulighed for at kunne tænde op uden for, det gør det hele lidt mere hyggeligt.

Alternative metoder

Nogle gange kan det blive lidt for koldt i et telt, så her vil en hytte eller campingvogn være et oplagt valg. Men det er ikke altid at man har adgang til disse ting, og så er det man bør begynde at blive lidt kreative. F.eks. kan man begrave det meste af sit telt i sne, og dermed få en ekstra isolering, som faktisk fungere rigtigt godt hvis man har en lille varme kilde i teltet. En anden løsning kan være at man finder en gammel container (se vores nye artikel om container løsninger, som det mobile køkken her), den isolere ofte ikke så godt som en campingvogn, men ofte bedre end et telt og så er den tæt. Ulempen ved at bruge en container, er at det ofte er et stort areal der skal varmes op, så det kan være svært med en lille varme kilde. En iglo kan også være en mulighed hvis der er sne, for her gælder lige det modsatte, en meget lille rum, som er nemt at opvarme og isolere fantastisk.

Planlægning

Ofte så er aktivitets mulighederne få når man camperer om vinteren, derfor er det en god ide at planlægger hvad man vil lave i løbet af ferien.. vil man helst blot hygge med noget stille musik og en god bog, spille kort eller brætspil med familien, eller vil man ud og vandre og sne den flotte danske vinter natur? Der er masser af muligheder, det gælder blot om have en ide om hvad man vil, inden man tager afsted.

mic

Lukket for kommentarer.